Leestijd: 2 minuten

De komkommertijd is weer begonnen. Je hebt vakantie, op tv zijn alle series en programma’s gestopt of ze herhalen oneindig oude afleveringen. De meeste festivals en feestjes gaan door corona ook al niet door. Kortom, je verveelt je de pleuris. Wat doe je dan? Je grijpt zeker gelijk naar de telefoon. Nou…

Zet je social media maar uit deze zomer

Zo vlak voor de zomer zag je op LinkedIn natuurlijk alleen maar geslaagden voorbij komen in je feed. Een keer geen personen uit je interessante netwerk die naast hun schoenen lopen met oninteressante posts. Nee, het dertien in een dozijn bericht: “Ik ben geslaagd en heb opleiding het-interesseert-me-geen-kloot afgerond”. Zoek gewoon werk en ga wél interessante dingen posten! Of zeg gewoon direct en to the point dat je nu werk zoekt, omdat je bij je stageadres de kantjes er vanaf liep en daar niet mocht blijven. Daar is dit platform toch voor bedoeld?

Op Insta en snapchat kun je momenteel alleen maar vakantiefoto’s en terrasfoto’s zien. Zomerse salade, want je eet altijd zooo gezond, met een wijntje hier. Een gin-tonic op het terrasje daar. Het is nog erger dan normaal! Iedereen heeft het uitstekend! Geen vuiltje aan de lucht. Geen coronadepressie! Niks! Wel een veel te dure supervakantie naar kutje-a-la-playa. Ach, misschien ben ik gewoon jaloers. Daar doen ze het tenminste ook een beetje voor, toch? Wel jammer voor ze dat de foto’s van de festivals en feestjes nu niet kunnen posten. 

Op TikTok zie ik nog steeds alleen maar playbackende tieners en trieste dertigers die nog denken dat ze tiener zijn. Dansen en lekker meedoen met elke hype en challenge. Vreselijk! Ik hoop dat ze er zelf in ieder geval veel plezier en voldoening uit halen. Gelukkig duren de filmpjes vaak niet veel langer dan een seconde of 15. Dan kan ik er in een middag tenminste een paar honderd bekijken. Zo kom ik de zomer wel door.

Als laatst is er nog het oude vertrouwde facebook, waar ‘niemand meer op zit’. Nou, in ieder geval nog veel bedrijven die me iets aan proberen te smeren. En tussen alle advertenties door zie ik een opsomming van al het bovenstaande. Zucht…

Misschien ben ik te oud voor dit en moet ik maar Humeuren en Temperamenten van Gerrit Komrij gaan lezen. Daar steek ik tenminste nog wat van op. En ik ben blij als de zomervakantie weer voorbij is, want dan is er tenminste wél wat te doen op social media. Oh ja, mijn cocktail was al op voordat ik er een foto van kon maken. Sorry.